Podeli vest

NASA je ranije objavila da formira tim istraživača koji će proučavati viđenja neidentifikovanih letećih objekata (NLO) iz naučne perspektive.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nlo
Foto: Shutterstock

Naučnici Ruske akademije nauka istražuju viđenja takozvanih NLO-a tokom istorije čovečanstva, izjavio je danas generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

„Činjenice u vezi sa viđenjima takozvanih NLO-a, koja su se mogla desiti na Zemlji kroz istoriju čovečanstva, o čemu govori NASA, istražuje i Ruska akademija nauka i druge ruske institucije. Podaci se prikupljaju i proveravaju“, naveo je Rogozin u televizijskom intervjuu za kanal Rusija-24, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, u 99,9 odsto slučajeva, očevici zapravo nisu videli NLO-e, već atmosferske ili neke druge prirodne pojave.

„Međutim, priznajemo da je do ovakvih pojava moglo doći“, naglasio je on, prenosi TAS S.

Rogozin je dodao da su mu poznata svedočenja pilota koji su tokom svojih probnih letova sedamdesetih godina prošlog veka videli neobične pojave, a zatim ih skicirali na papiru.

„Piloti su viđenje NLO-a njačešće prijavljivali tokom prvog probnog leta. Razgovarao sam o tome sa ljudima iz NASA-e. Postoje i ljudi koji veruju da nas posmatra neko van naše planete. Voleo bih da verujem u to“, dodao je šef Roskosmosa, prenosi TAS S.

NASA je ranije objavila da formira tim istraživača koji će proučavati viđenja neidentifikovanih letećih objekata (NLO) iz naučne perspektive.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: