Novo takmičenje Svetskog kupa za igrače starije od 35 godina trebalo bi da se održi ovog leta u Engleskoj, pri čemu će neki od najvećih fudbalskih legendi biti pozvani da igraju. Najavljuje se ozbiljna organizacija i imena, a evo ko stoji iza svega

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Na ovom neobičnom kupu planirano je da igra osam timova koji uključuju Englesku, Argentinu, Brazil, Francusku, Nemačku, Italiju, Španiju i Urugvaj – prošle pobednike FIFA Svetskog kupa.

Zakazano je sedam mečeva koji će se održati na istom stadionu tokom jedne nedelje početkom juna. Iako se još uvek konačno odlučuje o mestu održavanja, Mail Sport saznaje da su vođeni razgovori sa nekim od najvećih severnih klubova Premijer lige.

Imena igrača koji učestvuju u takmičenju dovoljan su garant da će sve proteći uz veliku pažnju. Među najavljenima su kapiteni Esteban Kambijaso (Argentina), Emerson (Brazil), Kristijan Karembe (Francuska), Kevinu Kuranjiju (Nemačka), Marko Materaci (Italija), Mišel Salgado (Španija) i Dijego Lugano (Urugvaj).

Među potencijalno prisutnim igračima pominju se osvajači Zlatnih lopti – Majkl Oven, Fabio Kanavar, Kaka, Ronaldinjo i Rivaldo.

Navode se i drugi poznati igrači kao što su Frenk Lampard, Rio Ferdinand, Kafu, Roberto Karlos, Tjeri Anri, Marsel Desai, Mesut Ozil, Frančesko Toti i Dijego Forlan.

Takmičenje organizuje Elite Players Group (EPG) – grupa bivših vrhunskih fudbalera i poslovnih ljudi iz sveta sporta koji su se udružili prošle godine – i biće poznato kao EPG Kup.

Prema njihovim predlozima, samo igrači stariji od 35 godina koji su nastupili za svoju zemlju ili odigrali 100 mečeva u najvišem rangu takmičenja biće u mogućnosti da učestvuju na turniru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: