Podeli vest

Sojuz MS-23 će biti lansiran sa kosmodroma Bajkonur 24. februara u 03:34 sati po moskovskom vremenu, prenose RIA Novosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

roskosmos
Foto: Shutterstock

Ruska državna svemirska agencija Roskosmos saopštila je danas da je Savet glavnih konstruktora Raketno-kosmičke korporacije (RKK) Energija preporučio državnoj komisiji da 24. februara lansira svemirski brod Sojuz MS-23.

Sojuz MS-23 će biti lansiran sa kosmodroma Bajkonur 24. februara u 03:34 sati po moskovskom vremenu, prenose RIA Novosti.

Svemirski brod Sojuz MS-23, bez ljudske posade, će doleteti na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) da pokupi tročlanu posadu svemirskog broda Sojuz MS-22.

Na Sojuzu MS-22 je 14. decembra otkriven problem sa sistemom hlađenja Progres zbog koga ova letelica ne može da vrati kosmonaute Dmitrija Peteljina, Sergeja Prokopjeva i Frenka Rubia na Zemlju, prenosi portal Space.com.

Roskosmos nije bio siguran šta je uzrokovalo curenje sistema za hlađenje Progres na Sojuzu MS-22, tako da je odložio i lansiranje Sojuza MS-23, prvobitno planirano za 19. februar, da bi ispitao ovaj slučaj.

Stručnjaci su detaljno pregledali Sojuz MS-23 i sistem hlađenja Progres, ali nisu pronašli nikakva oštećenja, prenose RIA Novosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

Trenutno nema novih vesti iz ove rubrike

POGLEDAJTE JOŠ: