Podeli vest

Pevačica je delila bele cvetove i peškire prisutnima u zgradi i ispred nje, gde su simbolično bila parkirani crveni i beli Fića

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

konstrakta
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predstavnica Srbije pevačica Ana Ðurić Konstrakta danas je na svečanosti u sedištu Radio-televizije Srbije simbolično ispraćena na “Evroviziju” u Torino, gde će sa pesmom “In corpore sano” nastupiti u drugom polufinalu 12. maja.

Na svečanosti koju je RTS direktno prenosila iz foajea svog sedišta u Takovskoj ulici, ambasador Italije Karlo Lo Kašo je uručio zastavu njegove zemlje Konstrakti, koja je uzvratila poklonivši mu peškir, a potom je i direktor RTS-a Dragan Bujošević darovao pevačici srpsku zastavu.

“Trudićemo se da nas predstavimo u najboljem svetlu…Vežbala sam podnošenje pritiska prethodnih 40 godina, tako da će valjda biti sve okej”, poručila je Konstrakta gledaocima i prisutnima u ispunjenom foajeu RTS-a.

Konstrakta je sa svojim timom, u kome su koautor Milovan Bosksović, Maja Ranđić, Maša Marković, Jovan Antić i Kosta Ðuraković, prepoznatljivo sedeći sa lavorima u krilu, na plejbek izvela “In corpore sano”.

Pevačica je potom delila bele cvetove i peškire prisutnima u zgradi i ispred nje, gde su simbolično bila parkirani crveni i beli Fića, automobil kog je od pedesetih godina, kada je održana i prva “Evrovizija”, kragujevačka Zastava bila proizvodila po licenci Fiata iz Torina.

Ranđić je rekla voditeljima da u odnosu na pobednički nastup nedavno na “Beoviziji” Konstraktin tim za “Evroviziju” u Torinu nije ništa radikalno menjao i da je “postavka jasna”.

Lo Kašo je u svom obraćanju podsetio da “Italija ima dugu istoriju na ”Evroviziji””, da je tri puta pobeđivala i da će konačno posle 30 godina ponovo biti domaćini velike muzičke manifestacije od 10. do 14. maja u Torinu.

Pomenivši da ovogodišnji evrovizijski slogan “Zvuk lepote” predstavlja “sintezu muzike i lepote koji su često sinonimi Italije u svetu”, Lo Kašo je dodao da je ta manifestacija instrument za jačanje zajedničkih kulturnih korena i zbližava u izgradnji evropskog doma, “a Evropska unija je dom u kome Italija zdušno želi Srbiju”.

Lo Kašo je poželeo Konstrakti i njenoj pesmi sa latinskim nazivom “najlepše želje za uspeh na Evroviziji”.

“Kao strastveni pratilac muzike moram reći da je ova pesma korak ispred vremena u svakom smislu. Nadam se da će mnogo vas otići u Torino da navija, a vi ostali ne zboravite da date 12 bodova Italiji”, poručio je Lo Kašo.

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević je istakla da je u najgledanijem televizijskom programu i spektaklu “Beoviziji” Konstrakta “ostvarila ubedljvu pobedu sa neočekivani muzičkim izrazom i vizuelnim identitetom”.

“RTS je odlučan u nameri da naša zemlja svake godine učestvuje na ”Evroviziji”, jer najbolje znamo kako izgleda kad ste ne svojom voljom isključeni iz sveta… ”Pesma Evrovizije” održava se u Torinu u senci rata u Ukrajini i verujemo da će sa ovog takmičenja otići poruka mira i molba da rat stane”, poručila je Kovačević.

Što se tiče Konstraktinog nastupa u Torinu, Kovačević je rekla: “Bože zdravlja da se 14. maja preterano radujemo”.

Srećan put su Konstrakti poželele i prethodne evrovizijske predstavnice Srbije ženska grupa Harikejn uz poruku: “Strava pesma… I da se lepo zabaviš! Očekujemo pobedu!”


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: