Podeli vest

Ruska “Izvestija” prikazala je video za koji se navodi da je kratak intervju sa dva američka zarobljenika koji izgovaraju “Ja sam protiv rata”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ukrajina scene rata
Foto: Shutterstock

Ruski mediji emitovali su fotografije i snimke na kojima se, kako navode, nalaze dvojica zarobljenih američkih državljana koji su se borili na ukrajinskoj strani, što bi mogla da bude prva zvanična potvrda da je “američki dvojac” u zarobljeništvu.

Ruska “Izvestija” prikazala je video za koji se navodi da je kratak intervju sa Endijem Hajnom (27) iz mesta Hartsel u američkoj državi Alabama, dok je “Raša tudej” prikazala fotogorafije muškarca pod imenom Aleksandar Druejk (39) iz mesta Tuskalusa, Alabama, preneo je Rojters.

Članovi njihovih porodica su u sredu rekli da o njima nije bilo informacija nedelju dana i nisu krili zabrinutost da su možda zarobljeni.

U odvojenom video snimku od šest sekundi na aplikaciji Telegram, muškarac sa bradom i američkim akcentom govori u kameru “moje ime je Aleksandar Druejk i ja sam protiv rata”, a onda je to isto rekao na ruskom.

I Hajn govori u kameru da je protiv rata, na ruskom jeziku.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: