Podeli vest

Dolazak Rusa u Beograd značajno je podigao cene rentiranja stanova u prestonici. Stanovi koji su se pre njihovog dolaska izdavali za 350 evra skočili su gotovo duplo, ali se stanje sada menja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

nekretnine
Foto: Shutterstock

Agenti kažu da je jedan od razloga blagog pada cena zakupa stanova to što su se Rusi “opametili”.

“Rusi su sada već upoznali Beograd i shvatili razliku u cenama na periferiji i u centru. Rusi nas sada češće pozivaju za stanove van urbane sredine jer većini prioritet nije više sam centar”, kaže jedan od agenata za nekretnine.

I stanodavci su osetili da se stvari menjanju.

Mirjana Konstantinović koja godinama izdaje dva stana u užem centru kaže da nije sigurna koji način da formira cene.

“Jedan od stanova sam izdala Rusima koji se nisu dugo zadržali. Tih nekoliko meseci mi je puno značilo jer je sam stan izdala po ceni koja je za 250 evra viša nego što sam ga ranije izdavala. Čula sam da ne postoji više takva pomama i da cene stanova padaju, pa nisam ni sigurna kolika bi sada cena bila”, kaže Mirjana i dodaje da će stan oglasiti po “ruskoj ceni”.

“Oglasiću stan po poslednjoj ceni izdavanja, ukoliko se niko ne javi za 15 dana smanjicu je. Međutim, kada izdajete stan i dugo se ne izda vi zapravo gubite novac”, zaključuje Mirjana.

Stanovi ispod 300 evra 

Stanove ispod 300 evra do sada je bilo moguće iznajmiti samo na periferiji grada i to ako ste imali sreće. Međutim, u oglasima se sada pojavljuju jednosobni stanovi i garsonjere po ovoj ceni i na Novom Beogradu, Crvenom Krstu, ali i užem centru.

Sada je čak ponovo moguće iznajmiti polunamešten stan od 50 kvadrata na Voždovcu za 250 evra kao i vrlo pristojan jednostavan stan od 30 kvadrata na Autokomandi.

Kako smatraju agenti novi manji pad očekuje se i završetkom akademske i školske godine pa smatraju da je to najbolji period za traženje stana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: