Podeli vest

Stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da ruska vojska nikada nije napala civilno stanovništvo

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rusija
Foto: Shutterstock

Rusija će pred Savetom bezbednosti UN izneti dokaze koji potvrđuju da su navodi Zapada o zločinu u Buči laž, rekao je na konferenciji za novinare stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja.

Prema njegovim rečima, ruska vojska nikada nije napala civilno stanovništvo.

„Imamo stvarne dokaze koji to potvrđuju. Nameravamo da ih predstavimo Savetu bezbednosti što je pre moguće kako međunarodna zajednica ne bi bila zavedena lažnom pričom vlasti u Kijevu i njegovih zapadnih sponzora”, rekao je Nebenzja, prenosi RIA Novosti.

Kako je rekao, “Kijevski režim je 4. aprila, uz aktivnu podršku zapadnih sponzora”, počeo da širi laži u zapadnim medijima o navodnim zverstvima Oružanih snaga Rusije u Buči.

„Od samog početka je bilo jasno da je reč o još jednoj montiranoj provokaciji koja ima za cilj diskreditaciju Oružanih snaga RF i vršenje političkog pritiska na Rusiju”, rekao je on.

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji distribuirali snimak navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde tela poginulih leže na putu.

Mnogi korisnici Interneta doveli su u pitanje verodostojnost optužbi Kijeva na račun Moskve, napominjući da u blizini tela na zemlji nije bilo krvi, da su neki od mrtvih imali bele trake na rukavima i da su mogli da budu žrtve ukrajinskih snaga bezbednosti ili teritorijalne odbrane, navodi RIA.

Takođe, korisnici su primetili da „mrtvi” pomeraju ruke, a kada se pogleda u retrovizor automobila operatera, čini se da neko od „mrtvih” menja položaj čim automobil prođe.

Nebenzja je nazvao odbijanje Velike Britanija, koja predsedava Savetom bezbednosti UN, da juče održi sastanak Saveta bezbednosti o događajima u Buči kako je tražila Rusija, “neviđenim i nezamislivim”.

„Nezamislivo je da nam je odbijeno održavanje sastanka Saveta bezbednosti. Ovo je nešto nezamislivo, bez presedana u istoriji UN”, rekao je Nebenzja.

Na Internetu su se ranije pojavili snimci 20 tela koja leže na ulici u gradu Buča nedaleko od Kijeva.

Ministarstvo odbrane Rusije negiralo je ranije navode o da su ruske snage odgovorne za zločin, navodeći da je to „još jedna provokacija” ukrajinskog režima.

Ministarstvo je navelo da, dok je taj grad bio pod kontrolom Oružanih snaga Rusije, nijedan lokalni stanovnik nije stradao od nasilnih akcija i podsetilo da su sve ruske jedinice u potpunosti napustile Buču 30. marta.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: