Podeli vest


Predstavnica Ruske Federacije Guzal Kusanova izrazila žaljenje zbog toga što OHCHR nije imao hrabrosti da iskreno progovori o zločinima koje je počinio kijevski režim, preneo je TAS S.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rusija
Foto: Shutterstock

 Izveštaj o situaciji u Ukrajini koji je predstavila Kancelarija visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava Prava (OHCHR), je jednostran, neuravnotežen i odražava samo zapadni pristup u izveštavanju o ukrajinskoj krizi, rekla je diplomatska predstavnica Ruske Federacije Guzal Kusanova.

Kusanova je tokom svog izlaganja na 51. sednici Saveta UN za ljudska prava u Ženevi izrazila žaljenje zbog toga što OHÇHR nije imao hrabrosti da iskreno progovori o zločinima koje je počinio kijevski režim, preneo je TAS S.

“Žalimo što OHCHR nema hrabrosti da za principijelni pristup i pošteno razotkrivanje svih ratnih zločina, zločina protiv čovečnosti i kršenja ljudskih prava za koja odgovornost snosi režim u Kijevu”, rekla je Kusanova.

Ona je skrenula pažnju i na to da “nema ni slova” o incidentu u Jelenovki niti o tome da je za granatiranje ovog pritvorskog centra u kojem su držani ukrajinski ratni zarobljenici, odgovorna ukrajinska vojska.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: