Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je danas nemačkog ambasadora Aleksandra Lambsdorfa na razgovor, rekao je neimenovani izvor za RIA Novosti, na navodeći detalje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rusija
Foto:Pixabay

Agencija navodi da je nemački ambasador pozvan na razgovor nakon što je Margarita Simonjan, šefica ruskog državnog kanala RT, u petak objavila audio snimak približno 30-minutnog razgovora, a na kojem se, kako su mediji preneli, čuje kako četiri oficira Bundesvera razgovaraju o tehničkim mogućnostima krstareće rakete “taurus” i o tome da li su nemačke krstareće rakete tehnički sposobne da unište Krimski most.


Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je da pojedini delovi razgovora nisu bili namenjeni široj javnosti, navodeći da bi tužilaštvo moglo da otvori slučaj zbog curenja informacija.


Pistorijus je rekao da su na snimku oficiri Bundesvera razgovarali o “različitim scenarijima” događaja, a ne o planovima.
Prema njegovim rečima, njihov razgovor ne znači odobrenje za prebacivanje krstarećih raketa “taurus” u Ukrajinu.


Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije da Moskva traži objašnjenje od Berlina povodom tog slučaja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ