Podeli vest

Ruski parlament će razmatrati nacrt zakona, koji će dozvoljavati konfiskovanje novca, vrednosti i ostale imovine, od osoba za koje se smatra da “namerno šire dezinformacije” o vojnim akcijama Moskve, rekao je danas predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ruska vojska
Foto: Shutterstock

On je naveo na Telegramu da će mera će se odnositi na one koji javno podstiču na “ekstremističke aktivnosti” ili pozivaju na uvođenje sankcija protiv Rusije, kao i na one koji “diskredituju” rusku vojsku, što je krivično delo po novom zakonu Moskve uvedenom nakon što je Moskva poslala svoje trupe na Ukrajinu u februaru 2022. godine, preneo je AP.


“Svako ko pokuša da uništi Rusiju, izda je, mora da dobije zasluženu kaznu i da kompenzuje štetu koju je naneo državi, po cenu svog vlasništva. Prema istom zakonu, oni koji bi se proglasili krivim da diskredituju vojsku, suočili bi se sa oduzimanjem vojnih titula”, istakao je Volodin.


On je otkrio da će nacrt zakona biti predstavljen Dumi u ponedeljak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ SUTRA dočekuje SARACINA

-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak, 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom,…