Podeli vest

U Sankt Peterburgu je otkriven ogranak tajne organizacije čiji su članovi, po nalogu ukrajinske vojne obaveštajne službe, planirali da stave otrov u prehrambene proizvode namenjene osoblju ruskog Severnog vojnog okruga i stanovništvu u okupiranim oblastima Ukrajine, javlja RIA Novosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BELORUSIJA
Tanjug/AP Photo, File

Kako je saopštila ruska Obaveštajno-bezbednosna služba (FSB), ogranak te organizacije, pod nazivom “Ruski dobrovoljački korupus”, činila su četiri muškarca “radikalne desničarske ideologije” koji su svoje aktivnosti vršili u Sankt Peterburgu.

Sva četvorica su privedeni. “Ruski dobrovoljački korupus” je u Rusiji označen kao teroristička organizacija, podseća RIA Novosti. Protiv njih je otvorena istraga zasnovana na elementima zločina predviđenih u 2. delu člana 205.5 Krivičnog zakona Ruske Federacije “Učešće u aktivnostima terorističke organizacije“.

Kako se dodaje, oni su takođe prikupljali podatke o objektima za održavanje života, transportu i drugoj kritičnoj infrastrukturi koja se nalazi u Sankt Peterburgu i Lenjingradskoj oblasti u cilju dalje pripreme terorističkih napada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: