Podeli vest

Gradska izborna komisija (GIK) proglasila je na današnjoj sedici izbornu lista broj 2. Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek! koju je podnela Ruska stranka za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisane za 2. jun.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/

Kako se navodi u saopštenju GIK-a, doneto je rešenje da ta lista ima položaj izborne liste nacionalne manjine. Gradska izborna komisija donela je i Odluku o utvrđivanju izgleda i boje glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda.

Glasački listići će se štampati na papiru plave boje, dok će se kontrolni list štampati na papiru sive boje. Tekst glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije štampaće se na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom. Kako se navodi, usvojeno je i rešenje o imenovanju člana i zamenika člana Gradske izborne komisije u proširenom sastavu ispred proglašene izborne liste broj 2.

Doneta je Odluka o izmeni Odluke o određivanju biračkih mesta na teritoriji Beograda, na sedam biračkih mesta. Doneta je i Odluka o utvrđivanju rasporeda mesta za predlaganje članova i zamenika članova biračkih odbora u stalnom sastavu za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Beograda.

Reč je o takozvanom numeričkom prikazu rasporeda članova biračkih odbora na svih 1.265 biračkih mesta u gradu, koji je sačinio Republički zavod za statistiku na osnovu sastava odborničkih grupa u Skupštini grada. U obuhvat je ušlo osam odborničkih grupa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: