Podeli vest

Ruska vojska u Ukrajini će održati prekid vatre zbog Božića koji se proslavlja po julijanskom kalendaru sve do ponoći.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ruska vojska
Foto: Shutterstock

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će ruske snage u Ukrajini održati prekid vatre zbog Božića koji se proslavlja po julijanskom kalendaru sve do ponoći, uprkos tome što je Ukrajina odbila ponudu za primirje.

Kako prenosi Rojters, ministarstvo je saopštilo da su ruske snage za vreme primirja koristile naoružanje samo kao odgovor na ukrajinsku vatru, i optužilo Kijev da je granatirao civilna područja na spornim teritorijama.

Ranije je Ukrajina odbacila ponudu Moskve o međusobnom prekidu vatre, opisujući ponudu kao ”cinični trik”, koji za cilj ima da se ruske snage odmore i ponovo naoružaju i rekla da će nastaviti borbu za povratak teritorija koje je Rusija zauzela.

Ranije danas pres služba samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštila je da su ukrajinske snage ispalile 10 projektila iz višecevnog raketnog sistema na Donjeck.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ranije da se duž celog fronta uspostavi prekid vatre u trajanju od 36 sati, što je Ukrajina do sada ignorisala.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: