Podeli vest

U Srbiji su u prethodnoj registrovana 1.034 privredna društva čiji su vlasnici ili osnivači pravna i fizička lica iz Ruske Federacije kao i 3.244 preduzetnika iz te zemlje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BIZNIS SAJT
Foto: Pixabay

U periodu od prvog januara do 13. februara ove godine, registrovano je 94 privredna društva i 522 preduzetnika, navode iz APR-a za Tanjug.

Najveći broj privrednih društava i preduzetnika, registrovanih u prethodnoj godini ima delatnost računarsko programiranje, zatim konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem, dok su na trećem mestu konsultantske delatnosti u oblasti informacione tehnologije.

Specijalizovane dizajnerske delatnosti su na četvrtom mestu po broju privrednih društava kojima je to delatnost, dok je na petom delatnost reklamnih agencija, a poslednja dva mesta zauzimaju trgovina na veliko i ostale usluge informacione tehnologije.

Što se tiče 2021. godine, registrovano je osnivanje 83 privredna društva čiji su vlasnici ili osnivači pravna i fizička lica iz Rusije i 76 preduzetnika.

U 2021. najveći broj privrednih društava ima delatnost u oblasti nespecijalizovana trgovina na veliko, zatim računarsko programiranje, na trećem mestu je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada i na poslednjem konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

Kada je reč o preduzetnicima u istoj godini, registrovana delatnost najvećeg broja preduzetnika je računarsko programiranje, zatim konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, a na poslednjem mestu su specijalizovane dizajnerske delatnosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: