Podeli vest

Od 05.30 sati po moskovskom vremenu biće uspostavljen prekid vatre, a rok za predaju oružja je do 13.00 sati po lokalnom vremenu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ratovanje p
Foto: Pixabay

Ruske oružane snage ponudile su pripadnicima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima blokiranim u Marijupolju, da polože oružje od danas u šest sati ujutru po lokalnom vremenu, pa će im životi biti pošteđeni, saopštio je šef ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Mihail Mizincev.

“S obzirom na katastrofalnu situaciju u fabrici Azovstalj i iz čisto humanitarnih principa, Ruske oružane snage nude militantima i stranim plaćenicima da prekinu neprijateljske akcije i polože oružje”, kazao je Mizincev, prenosi TAS S.

Naveo je da će onima koji to učine, život biti pošteđen.

Kako je najavljeno, od 05.30 sati po moskovskom vremenu biće uspostavljen prekid vatre, a rok za predaju oružja je do 13.00 sati po lokalnom vremenu.

Kako se navodi u saopštenju, u protekla 24 sata zabeležen je veliki porast broja presretnutih radio komunikacija, kojima militanti traže od ukrajinskih vlasti dozvolu da se predaju i polože oružje pošto su u beznadežnoj situaciji, bez hrave i vode, ali im to vlasti zabranjuju, prenosi TAS S.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: