Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas, povodom Dana pobede nad fašizmom, da se Evropa i svet nalaze na istom zaokretu kao i četrdesetih godina prošlog veka, i dodao da Rusija danas rešava iste zadatke kao i u Drugom svetskom ratu.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Bocan-Harčenko je rekao da se Dan pobede na isti način slavi i smatra jednim od najvećih praznika u Rusiji i Srbiji “Sada ima i poseban značaj pošto se Evropa i svet nalaze na istom zaokretu kao i tada”, rekao je on.

Bocan-Harčenko je poručio da ponovo postoji tendencija i želja za uspostavljanjem vladavine jedne države, ili niza država, nad drugim narodima. “Mi danas rešavamo iste zadatke kao i u Drugom svetskom ratu. I sada ćemo pobediti”, rekao je Bocan-Harčenko.

Na Spomen-kompleksu groblja oslobodilaca Beograda položili su vence uz najviše vojne i državne počasti i predstavnici diplomatskog kora Belorusije, Rusije, Kazahstana i Azerbejdžana Veliki broj građana je prisustvovao skupu sa namerom sa oda počast stradalim vojnicima koji su učestvovali u oslobađanju Beograda.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: