Podeli vest

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko reagovao povodom nedavnog intervjua ukrajinskog ambasadora u Beogradu Volodimira Tolkača za “Politiku” tvrdeći da on zloupotrebljava pravo govora širenjem lažnih optužbi na račun Rusije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BOCAN HARCENKO
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Cilj toga je, kako smatra Bocan-Harcenko, da se na bilo koji način skrene pažnja čitalaca sa stvarnih događaja u Ukrajini.

“Za te događaje punu odgovornost snose zločinački kijevski režim i kolektivni Zapad, koji besramo koristi ukrajinske vlasti kao alat u borbi protiv Rusije i zadržavanju ostatka svog globalnog uticaja”, naveo je Bocan-Harčenko za “Politiku”.

Bocan-Harčenko ocenjuje i da kijevski funkcioneri “gorku istinu koja je za njih opasna” grčevito pokušavaju da sakriju iza paravana “alternativne stvarnosti”.

“Koliko god se ukrajinski i zapadni propagandisti trudili prevara ove veličine neće uspeti u savremenom svetu. Sva zlodela ukrajinskih snaga bezbednosti i nacionalista-od krvavog državnog udara 2014. godine u Kijevu i osmogodišnje agresije na Donbas – dokumentovani su od strane odgovarajućih ruskih struktura, kao i od strane Međunarodnog javnog tribunala za Ukrajinu koji je osnovan u Rusiji 2022. godine”, naveo je Bocan-Harčenko.

Bocan Harčenko tvrdi i da je Zapad dugi niz godina priremao Kijev za osvajanje Donbasa vojnim putem i to, kako kaže, “po šemi primenjenoj 1995. godine u odnosu na regione Hrvatske naseljene Srbima”.

“Odnosno Vašington i mnoge evropske prestonice su svesno doprinosili eskalciji sukoba nameravajući da Rusiji nanesu ‘strateški poraz'”, smatra Bocan-Harčenko.

Tolkač je u intervjuu za “Politiku” od 12. februara rekao da cilj Ukrajine ostaje isti, a to je vraćanje pod ukrajinsku kontrolu svih teritorija koje je Rusija zauzela i izlazak na međunarodno priznate granice Ukrajine iz 1991. godine.

Tolkač je ponovio da će Ukrajina sesti za pregovarački sto samo ako se razgovara o povlačenju ruskih trupa sa svih okupiranih ukrajinskih teritorija, isplati reparacija i uhapse odgovorni, uključujući najviše vojno i političko rukovodstvo Rusije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: