Podeli vest

U Evropi je vladala velika nervoza da li će gasovod Severni tok 1 biti ponovo pokrenut nakon godišnjeg održavanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gasovod
Foto:Pixabay

Ruski gas je nastavio danas da teče najvećim gasovodom između Rusije i Nemačke nakon 10-dnevnog zastoja zbog redovnog godišnjeg remonta, saopštio je operater, ublaživši zabrinutost da će period održavanja biti produžen, javlja Rojters.

U Evropi je vladala velika nervoza da li će gasovod Severni tok 1 biti ponovo pokrenut nakon godišnjeg održavanja, a vlade su pripravne za moguća dalja smanjenja snabdevanja.

Ponovno stavljanje gasovoda u funkciju moglo bi da potraje nekoliko sati, rekao je za Rojters portparol kompanije Nord Strim AG, koja je operater gasovoda.

Narudžbine za isporuke gasa preko Severnog toka 1 iznosile su 29.284.591 KWvh/h u vremenskom periodu od 6:00-7:00 časova po centralno evropskom vremenu. Na veb stranici operatera Nord Strim AG, fizički protok gasa iznosio je 21.388.236 kvh/h u periodu od 6:00-7:00 časova u odnosu na nula KWh sat vremena ranije.

Podaci nemačkog operatera gasovoda Gaskejda, pokazali su da je protok gasa preko Severnog toka 1 do priključnih tačak OPAL i NEL povećan.

Portparol austrijske kompanije OMV rekao je da je Gasprom signalizirao da će isporučiti oko 50 posto dogovorenih količina gasa u ččetvrtak, što je na nivou koji je viđen pre zatvaranja cevovoda zbog remonta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: