U noćašnjim ruskim napadima dronovima na Kijev i na jug Ukrajine, najmanje jedna osoba je povređena, a oštećeni su gasovod i stambeni objekti u luci Nikolajev, saopštila je danas ukrajinska vojska.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo saopštilo je na Telegramu da su ukrajinski sistemi PVO tokom noći uništili 40 od 45 ruskih bespilotnih letelica tipa Šahed, prenosi Rojters.

“Uzbuna iz vazduha u glavnom gradu trajala je skoro dva sata”, objavio je šef kijevske vojne administracije Sergej Popko na svom Telegramu kanalu i dodao da su iznad Kijeva oboreni svi dronovi.

Prema preliminarnim informacijama, u glavnom gradu Ukrajine nije bilo žrtava ni značajnjih razaranja u širem gradskom području.

Južna vojna komanda Ukrajine saopštila je preko Telegrama da su njeni PVO sistemi tokom višečasovnog dejstvovanja uništili 26 ruskih dronova tipa Šahed, uglavnom iznad Nikolajevske oblasti nadomak Crnog mora.

“Najmanje jedan civil je povređen tokom ruskog napada na jug Ukrajine. Prioritet za neprijatelja je ponovo bio priobalni pojas, infrastruktura i objekti agroindustrijskog kompleksa”, saopšteno je iz ukrajinske Južne vojne komande.

Ostaci oborenih dronova i eksplozije oborenih bespilotnih letelica oštetili su stambene zgrade i gasovod u Nikolajevu, saopštila je vojna komanda i dodala da su četiri drona oborena i iznad crnomorske luke Odesa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: