Podeli vest

Ministar je naglasio da deca ne smeju biti meta bilo čijeg političkog cilja i dodao da se sve čini da se vanredna situacija neutrališe

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ružic
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Od 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu 34 odsto je do 12 sati imalo onlajn nastavu, kaže ministar prosvete Branko Ružić i dodaje da ekipe MUP-a kontrolišu škole zbog dojava o bombama.

On je nakon dodele povelja “Dositej Obradović” nagrađenim pojedincima i institucijama u Rektoratu rekao da resorno Ministarstvo ima stalnu komunikaciju sa MUP-om, te da su ekipe obavljale kontrolu i tokom noći.

“Očigledno da postoji određena histerija i da ovo ima određenu političku pozadinu, koja svakako inicijalno nema veze sa našim glavnim gradom ili sa državom. U tom smislu je nedopustivo da bilo ko izvrši udar na najmlađu populaciju ili budućnost jedne države zarad samo njima znanog i legitimnog političkog cilja”, rekao je Ružić novinarima.

On je naglasio da deca ne smeju biti meta bilo čijeg političkog cilja i dodao da se sve čini da se vanredna situacija neutrališe.

“Trudimo se da školsku godinu privedemo kraju na regularan način. Sve nadležne institucije i ministarstva i nadležno tužilaštvo imaju odgovore na ove izazove”, poručio je Ružić.

Tokom jučerašnjeg dana u prepodnevnim i popodnevnim časovima elektronskom poštom upućene su pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi na adrese 173 škole.

Ispostavilo se da su dojave o bombama bile lažne, a u nekim školama još su u toku bezbednosne provere.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: