Služba za vanredne situacije MUP-a Srbije tokom jučerašnjeg dana imala je više od 20 intervencija tokom nevremena širom zemlje u kojem je jedna osoba povređena, saopšteno je iz MUP-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ Aleksandar Nićiforović/

Kako se navodi, tri intervencije bile su crpljenje vode iz suturena lokala u Pančevu i u Novom Pazaru i Vlasotincu, pet gašenja pożara nastalih usped udara groma i to na na kući u Prijepolju, u kafiću u Obrenovcu i na plevnji u Prokuplju, u Leskovcu i Kruševcu.

Bilo je i sedam intervencija uklanjanja palih stabala sa kolovoza u Kragujevcu, Beogradu i Požarevcu i četiri intervencije uklanjanja limene krovne konstrukcije u Beogradu i Kragujevcu. Jedna osoba je povređena u mestu Međa, Leskovac kada je usled požara, jakog vetra i nevremena žica pala sa eletričnog stuba i udarila lice.

Osobu je preuzela Hitna pomoć. U saopštenju se navodi da su 52 vatrogasaca-spasioca sa 21 vozilom i dve pumpe bili angazovani na tim intervencijama, a ostale lokacije se obilaze u skladu sa najavljenim padavinama. Tokom dana jače padavine pogodile su Šumadijski, Južnobanatski, Zlatiborski, Raški, Braničevski, Rasinski, Pomoravski i Toplički upravni okrug i teritoriju grada Beograda.

Sektor za vanredne situacije MUP prati situaciju na terenu i spreman je za delovanje i pomoć stanovništvu Srbije, navodi se u saopštenju.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) za danas je izdao narandžasto upozorenje za Beograd, Severno Bački, Zapadno Bački, Južno Bački, Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Šumadijski, Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski, Zaječarski, Rasinski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski upravni okrug, saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju, Sektor za vanredne situacije MUP-a je opet uputio upozorenje preko svojih organizacionih jedinica, gradskim i opštinakim štabovima za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera, a u skladu sa najavom RHMZ za sutra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: