Podeli vest

Američka ministarka finansija Dženet Jelen izjavila je da će SAD uvesti teške konsekvence zemljama koje krše međunarodni ekonomski poredak.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sad
Foto: Shutterstock

Sjedinjene Države će uvesti teške konsekvence zemljama koje krše međunarodni ekonomski poredak, izjavila je danas američka ministarka finansija Dženet Jelen.

„Rusija koristi ekonomsku integraciju kao oružje“, rekla je ona, pozivajući sve odgovorne zemlje da se ujedine u suprotstavljanju ruskom ratu u Ukrajini, prenosi Rojters.

Jelenova, koja boravi u Južnoj Koreji u okviru poslednje etape svoje 11-dnevne posete Indo-pacifičkom regionu, navela je da su je ohrabrili razgovori sa korejskim kolegama o predloženom ograničenju cene ruske nafte.

Dodala je da će o tom predlogu razgovarati danas sa najvišim zvaničnicima u Seulu.

Američka ministarka je jutros obišla pogone kompanije LG Hem u pratnji generalnog direktora tog preduzeća Haka Čeola Šina, koji ju je detaljno upoznao s procesom proizvodnje električnih vozila i potrebama za litijumom.

LG Hem, osim što je matična kompanija proizvođača baterija za električna vozila LG Enerdži Solušena, takođe poseduje firmu za proizvodnju materijala za baterije i petrohemsko preduzeće.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: