Podeli vest

Cene stanarina u SAD pale su na međugodišnjem nivou prvi put u tri godine, što, prema mišljenju ekonomista, može da bude početak pozitivnog trenda za podstanare.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

smeštaj
Foto: Pixabay

Medijan stanarina u SAD je u maju iznosila 1.739 dolara, odnosno 1.590 evra, što je za 0,5 odsto manje nego u maju prošle godine, objavio je specijalizovani portal Realtor.kom, prenosi CNN.

“Ovo je još jedan znak da je inflacija koju pokreće rast cena stanarina verovatno iza nas”, rekla je glavna ekonomistkinja kompanije Realtor.kom Danijela Hejl. Ona smatra da je je ovaj pad cena stanarina, iako skroman, u kombinaciji sa slabljenjem inflacije i dobrom situacijom na tržištu rada u SAD “definitivno dobra vest za domaćinstva”.

Cene stanarina u maja su manje od maksimuma iz jula 2022. godine, ale one su i dalje za skroro 25,0 odsto veće nego u 2019. godini.

Međugodišnje cene najviše su pale u Las Vegasu – za 6,0 odsto, u kalifornijskim oblastima Riversajd i San Bernardino – za 5,9 odsto, kao i u gradu Feniks u Arizoni – za 5,7 odsto.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: