Podeli vest

SAD su saopštile da su uspešno okončale prikupljanje senzora i drugih ostataka kineskog balona za nadzor koji su oborili američki borbeni avioni 4. februara iznad Južne Karoline i da sada istražitelji analiziraju delove.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BALON KINA SAD
Tanjug/Travis Huffstetler Photography via AP/FILE

Poslednji od ostataka kineskog balona ide na analizu u laboratoriju američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) u Virdžiniji, saopštila je u petak Severna komanda američke vojske.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je na brifingu u Beloj kući da je otkrivena značajna količina materijala, uključujući elektronske i optičke delove kineskog balona i da se to sada ispituje u laboratoriji FBI u Kvantiku.

Vlasti SAD i Kanade su objavile da su obustavile potragu za tri oborena neidentifikovana objekta prošlog vikenda, bez lociranja ostataka, preneo je Rojters.

Američki predsednik Džožef Bajden rekao je u četvrtak da su prema mišljenju obaveštajnih službi tri objekta najverovatnije baloni vezani za privatne kompanije, rekreaciju ili istraživačke institucije.

Balon, za koji Peking negira da je špijunirao, već da je civilni balon za meteorološke svrhe, leteo je nedelju dana iznad SAD i Kanade pre nego što je oboren po Bajdenovom naređenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: