Podeli vest

Republikanac Kevin Makarti položio je jutros zakletvu kao predsedavajući Predstavničkog doma 118. saziva američkog Kongresa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mc
Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana

Nakon nekoliko dana zastoja i velikih političkih ustupaka, Makarti je obezbedio dovoljno glasova za izbor na položaj predsedavajućeg rano jutros u 15. krugu glasanja, prenosi Si-En-En.

U svom prvom govoru kao predsedavajući Predstavničkog doma, izabrani predsednik Kevin Makarti poručio je da novi Predstavnički dom želi da SAD pobede u ekonomskoj utakmici sa Kinom.

“Pozabavićemo se američkim dugoročnim izazovima – državnim dugovanjima i usponom kineske komunističke partije. Oformićemo dvopartijski odbor za Kinu koji će istražiti kako da vratimo stotine hiljada radnih mesta koja su se prelila u Kinu, a onda ćemo pobediti u ovom ekonomskom takmičenju”, poručio je Makarti. Ostali članovi Predstavničkog doma Kongresa su takođe položili zakletve čime je otvoren put za glasanje o paketu internih propisa, koje bi, prema saznanjima Si-En-Ena trebalo da bude održano u ponedeljak.

“Kao predsedavajući Predstavničkog doma moja vrhovna odgovornost je prema našoj zemlji”, rekao je Makarti i negirao da je poslaniku Metu Gecu, ultra-konzervativnom republikancu, ponuđeno da predsedava podkomitetom u zamenu za podršku Makartijevoj pobedi.

“Nikome ništa nije obećano”, rekao je Makarti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: