Podeli vest

Senator iz redova Demokratske stranke Bob Menendez, koji je suočen sa optužbama za primanje mita, izjavio je da se neće kandidovati za reizbor kao demokrata i najavio mogućnost da se kandiduje kao nezavisni kandidat.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Wayne Parry/File

Tužilaštvo je optužilo Menendeza za primanje mita od biznismena iz Nju Džersija kako bi ometao istrage koje su vođene protiv njih, kao i zbog nezakonitog delovanja u svojstvu agenta egipatske vlade zaduženog da ometa rad pravosudnih organa, navodi Rojters.


Menendez se izjasnio da nije kriv po svim navedenim tačkama optužnice, ali je bio primoran da se odrekne predsedavanja Spoljnopolitičkim odborom Senata, mada je rekao da neće podneti ostavku kao senator.


“Neću se prijaviti za predizbore Demokratske stranke u junu. Nadam se da ću ovoga leta biti oslobođen optužbi i da ću nastaviti sa svojom kandidaturom kao nezavisni kandidat na opštim izborima”, poručio je Menendez u video snimku objavljenom na internetu.
Početak suđenja Menendezu zakazan je za 6. maj.


Menendez je srpskoj javnosti poznat kao albanski lobista, koji je tražio od administracije u Vašingtonu da izvrši pritisak na Srbiju da prizna nezavisnost tzv. Kosova. On je tokom karijere izjavljivao da je ponosan što su SAD 2008. godine među prvima priznale nezavisnost tzv. Kosova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: