Tramp Medija (TMTG), čiji je osnivač bivši predsednik SAD Donald Tramp, prekršila zakon time što je prihvatila dve sumnjive uplate od dva “opskurna entiteta”, delimično povezana sa saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tramp
Foto: Shutterstock

Savezni tužioci u Njujorku počeli su da istražuju da li je kompanija Tramp Medija (TMTG), čiji je osnivač bivši predsednik SAD Donald Tramp, prekršila zakon time što je prihvatila dve sumnjive uplate u ukupnom iznosu od osam miliona dolara koje su stigle od dva “opskurna entiteta”, delimično povezana sa saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina.

Prva sumnjiva uplata na račun TMTG u iznosu od dva miliona dolara zabeležena je u decembru 2021. godine, kada je ova kompanija bila na ivici bankrota zbog istrage koje je prekinula planirano spajanje TMTG sa firmom Digital Vorld.

Druga uplata u iznosu od šest miliona dolara je legla na račun dva meseca kasnije, prenosi londonski “Gardijan”.

Novac je u prvom slučaju stigao iz Paksum banke u Dominikanskoj republici, dok je drugu uplatu izvršio ES Femili Trast.

Osoba pod imenom Anhelo Pačeko je naveden kao poverenik ES Femili Trast, a čini se da je on istovremeno i direktor pomenute Paksum banke.

“Ruska veza” u ovom slučaju je delimični vlasnik Paksum banke Anton Postoljnikov, koji je navodno povezan sa Putinovim saveznikom Aleksandrom Smirnovom.

Optužnica protiv TMTG zbog planiranog spajanja sa kompanijom Digital Vorld je tako proširena za još neke sumnjive poslov


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: