Podeli vest

Za nedelju dana 55. Međunarodni salon automobila i 15. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme “Motopassion” imali su je 102.239 registrovanih posetilaca.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sajam automobila
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

Organizatori su saopštili da je Sajam održan u uslovima neverovatnih globalnih privrednih, energetskih, komunikacionih, tehnoloških i tržišnih promena u automobilskoj industriji, izazvanih, pored ostalog, posledicama globalne pandemije a potom i ukrajinske krize, nestašicom delova i komponenata, velikim tehnološkim zaokretima i novim konceptima poslovanja.

Ocenili su da je ta činjenica uslovila i odsustvo komercijalnog efekta i uobičajenih sajamskih popusta i lagera vozila za brzu isporuku.

Navode da je Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova na salonu automobila okupila 250 izlagača koji su predstavili 33 automobilska i sedam brendova lakih privrednih vozila sa više od 40 premijera.

Na “Motopassionu” se okupilo 60 izlagača, sa više od 40 brendova motocikala, kvadova i skutera i velikim brojem brendova moto-opreme.

Najskuplji izloženi modeli na Salonu automobila bili su pojedini modeli Maseratija, Mercedesa, Porshea, Audija i BMW-a – od 170.000 do 300.000 evra.

U donjoj cenovnoj kategoriji – od 13.000 do 20.000 evra – mogli su se naći pojedini modeli Hjundaija, Fiata, Opela, Dacie, Suzukija, Citroena, Forda, Kie, Renaulta, MG-ja i Tojote.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: