Podeli vest

“Beograd je otvoren grad za sve koji se nađu u nevolji. Kod nas su svi dobrodošli, bez obzira da li su Ukrajinci, Rusi ili pripadnici nekog drugog naroda”, rekao je Vesić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BG
Foto: Shutterstock

Grad Beorgad pokreće sajt “Otvoreni Beograd” (Open Belgrade) za sve koji su izbegli iz Ukrajine i tog dela Evrope, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

“Sajt će biti na engleskom, ruskom i ukrajinskom jeziku, a pored toga, u roku od dve nedelje pokrećemo i aplikaciju za smart telefone, dok će u Domu omladine biti otvoren i šalter na kome će raditi ljudi koji govore engleski, ruski i ukrajinski”, naveo je Vesić za Tanjug.

Kako je pojasnio, svi koji u Srbiju dolaze iz Ukrajine, Rusije i drugih zemalja tog dela Evrope, moći će preko sajta “Otvoreni Beograd” da dobiju sve informacije kako da reše status, kako da se prijave, da otvore firmu, račun u banci, kako da decu upišu u školu ili vrtić ili da reše druge probleme.

Takođe, svi koji se jave moći će da dobiju besplatnu pravnu pomoć ukoliko im je potrebna.

“Beograd je otvoren grad za sve koji se nađu u nevolji. Kod nas su svi dobrodošli, bez obzira da li su Ukrajinci, Rusi ili pripadnici nekog drugog naroda”, rekao je Vesić.

O svim ovim vidovima pomoći izbeglima odlučeno je na sastanku kojem su prisustvovali predstavici Komesarijata za izbeglice, Ministarstva prosvete, Privredne komore Srbije, UNICEF-a, Beogradskog centra za ljudska prava…


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: