Podeli vest

Samo petominutna aktivnost poput trčanja psa po dvorištu tri puta dnevno može produžiti vaš život. Pored toga što će vaš ljubimac biti srećan, ova rutina može imati pozitivan uticaj na vaše zdravlje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay

Naravno, ne morate da kažete vlasnicima pasa da im pas obogaćuje život, ali čak i za one koji nikada nisu razmišljali o tome da psu daju dom, postoje naučne studije koje pokazuju da četvoronožni prijatelji pozitivno utiču na njihov um i zdravlje . Konkretno, „mini vežbe“ u bašti treba da produže naše živote. 

Da se ​​vesele i igraju

Prema australijskoj studiji koju je vodio Emmanuel Stamatakis, profesor fizičke aktivnosti i zdravstvenih studija na Univerzitetu u Sidneju , nije važno uključiti duge kardio vežbe u svoju dnevnu rutinu. “Ragljanje” po bašti dva minuta tri puta dnevno sa svojim psom je dovoljno da obnovi ćelije i zaista pokrene organizam . 

Naravno, ako nemate psa, možete trčati gore-dole niz stepenice ili skakati dok kuvate, ali u „ Todai-Tierisch “ fokus je naravno na kućnim ljubimcima. Za ove male navale intenzivne vežbe dnevno se kaže da smanjuju preranu smrt kod odraslih za čak 38 do 40 procenata. 

Nivo napora

Prema istraživačima, napor ovih kratkih jedinica ni na koji način ne bi trebalo da se poredi sa HIIT treningom. Trebalo bi da se gurate dovoljno da biste mogli da učestvujete u razgovoru bez hiperventilacije. Zato zgrabite psa i igrajte se trčeći za njim tri do četiri puta dnevno! Jača vezu i – kao što vidite – takođe očekivani životni vek. Savršen. 

Da sumiramo

  • Prema jednoj australijskoj studiji, samo oko dva minuta dnevno jurenja psa u bašti tri puta dnevmo je dovoljno da se obnove ćelije i aktivira organizam, što može dovesti do produženja života.
  • Prema istraživačima, ove kratke, intenzivne vežbe mogu produžiti život do 40 procenata i ne treba ih porediti sa napornim vežbama


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ