Podeli vest

Više od 1.000 albanskih kriminalaca trenutno se nalazi u Velikoj Britaniji i gotovo svi, osim njih 25, pokušavaju da zloupotrebe zakone o modernom ropstvu i ljudskim pravima kako bi pokušali da ostanu u zemlji, naveo je londonski San.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO:PIXABAY

Seksualni predatori, nasilnici i dileri droge nastoje da osujete britanski pravni sistem i spreče deportaciju. Kako prenosi San, izvori iz Ministarstva unutrašnjih poslova naveli su da “šokantne” pravne prepreke omogućavaju “opasnim” osuđenicima “da slobodno lutaju britanskim ulicama”.

Alarmantne brojke u koje je britanski tabloid imao uvid otkrivaju da trenutno u Ujedinjenom Kraljevstvu živi 1.068 albanskih osuđenika, u zatvoru ili van njega, koji se suočavaju sa deportacijom.

Međutim, prema pisanju lista, svaki treći od njih tvrdi da je žrtva trgovine ljudima, kako bi izbegao repatrijaciju. Među njima je 268 tražilaca azila, 95 je podnelo žalbe na odbijene zahteva za azil, dok se mnogi od njih pozivaju na druga pravna obrazloženja za ostanak u zemlji.

Samo 25 albanskih kriminalaca ispunjava pravne uslove za deportaciju.

”Ovo je šokantan primer pravnih prepreka koje stoje na putu timovima za sprovođenje imigracije u obračunu sa opasnim stranim kriminalcima”, naveo je za britanski tabloid izvor blizak ministarki za unutrašnju bezbednost Sueli Brejverman.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…