Podeli vest

Leteći automobil Switchblade kompanije Samson Sky je već prošao većinu testiranja, a samo jedno odobrenje ga deli od komercijalne prodaje

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

leteći automobil
Foto: Pixabay

Ukoliko Federalna uprava za vazduhoplovstvo SAD izda dozvolu kompaniji Samson Sky, leteći automobil Switchblade leteći automobil će se naći u prodaji.

Ovaj ferari crveni leteći automobil stvaran je poslednjih 14 godina u Oregonu, a san njegovih tvoraca mogao bi da postane java.

Inovativno vozilo je dizajnirano da ponudi sve pogodnosti luksuznog automobila, uključujući hibridni električni pogon, za neometano putovanje u vazduhu. Kada sleti, njegova krila se sklapaju u bočne strane automobila, piše Yahoo News.

Prelazak vozila iz automobila u avion je automatizovan i traje oko 45 sekundi.

Ovaj automobil može da razvije brzinu od preko 300 km/h u vazduhu i da leti na visini od 4.200 metara. Za sletanje mu je potrebna staza od 500 metara.

Cena ovog automobila, ako se nađe u komercijalnoj prodaji, bila bi 170.000 dolara, a rezervaciju za leteći automobil moguće je napraviti već sada po ceni od 2.000 dolara.

Kako je saopšteno iz kompanije do sada je 1.600 ljudi već rezervisalo svoj leteći auto koji će im biti isporučen 45 dana od dobijanja dozvole.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: