Podeli vest

Preduzetnici, mikro i mala preduzeća imaju šansu da dobiju od 10.000 do 40.000 evra uz 20% sopstvenog učešća

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

biznis
Foto: Shutterstock

EU PRO Plus Program objavio je Javni poziv za predloge projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

Osnovni cilj Poziva je doprinos rastu i razvoju mikro i malih preduzeća (MMP) u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i Istočne Srbije, a ukupan budžet je tri miliona evra. 

Iz ukupnog budžeta dva miliona evra je namenjeno preduzećima koja se bave proizvodnjom, a milion evra preduzećima koja pružaju usluge. 

Iznos podrške po pojedinčnom projektu kreće se od 10 do 40 hiljada evra za preduzeća registrovana za proizvodnu delatnost, odnosno od 10 do 30 hiljada evra za preduzeća registrovana za pružanje usluga. U oba slučaja obavezno je minimalno sufinansiranje od 20% vrednosti projekta odnosno 15% za preduzeća iz opština koje su u četvrtoj kategoriji razvijenosti. 

Na konkursu mogu da učestvuju preduzetnici/e, mikro i mala preduzeća registrovana u periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2020. godine u nekoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u EU PRO Plus program, a koja se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga koje obuhvataju informacione tehnologije, arhitektonske i inžinjerske delatnosti, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke.

Poziv je otvoren za preduzetnike i preduzetnice, mikro i mala preduzeća registrovana u periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2020. godine u nekoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u EU PRO Plus program, a koja se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga koje obuhvataju informacione tehnologije, arhitektonske i inženjerske delatnosti, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke. 

Podržani projekti treba i obavezno da uključe društveno odgovorne aktivnosti koje će doprineti razvoju njihovih lokalnih zajednica.

Rok za prijavu: 30. jun 2022. godine do 24:00 po lokalnom vremenu

Konkursnu dokumentaciju i više o pozivu na pogledajte sajtu programa EU PRO PLUS


bilten logo

POSLEDNJE VESTI:

Fudbaleri Nemačke pobedili su u Štutgartu Mađarsku rezultatom 2:0 u meču drugog kola grupe A…