Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da očekuje da će aplikacija “Beograd plus” za praćenje vozila GSP-a i kupovinu karata biti dostupna korisnicima iPhone telefona do kraja nedelje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ/

“Imali smo upit od ljudi koji imaju iPhone telefone kada će biti dostupna aplikacija. Očekujemo to u toku nedelje. Nekim ljudima je bilo malo teže da otvore nalog, ali to su valjda te poteškoće. Mi ćemo se potruditi da u toku leta dok ne krene sezona, i kada se vraća prevoz u pun kapacitet da sve te sitnice doteramo”, rekao je Šapić za Tanjug govoreći o prvim utiscima nakon što je juče startovala aplikacija.

Dodao je da putem aplikacije građani sada mogu da prijave sve nepravilnosti koje vide u vozilima i fotografišu i prijave prevoznika.

“Krenućemo sa kontrolama prevoznika. Imali smo sastanak sa njima i očekujem da će u sledećih par meseci javni prevoz poprimiti obrise onoga kako treba da izgleda u jednoj civilizovanoj zemlji. Moramo da nateramo sve privatne prevoznike da se njihovi vozači validiraju. I sada smo povećali kazne kako bi smo izbegli sve vrste malverzacija. Pokušavamo da uvedemo pravila u segment u kojem ih nije bilo”, rekao je Šapić.

Naglasio je da je građanima sada omogućeno i da kupe papirne karte i to na 318 kioska, od kojih je 250 kioska na stajalištima, a 68 na najprometnijim mestima u centru grada, i dodao da se pokazalo da je SMS apsolutno dominantan vid plaćanja karata.

“Mi smo krenuli da oporavljamo nešto što 40 godina nije oporavljano. Za 2,5 meseca smo uradili stvari koje i najveći optimisti nisu mogli da pretpostave. Smanjili smo skoro duplo cene karata, uveli nove kategorije koje uopšte više neće plaćati karte, poput srednjoškolaca. Starijima od 65 godina smo uveli doživotnu kartu”, naglasio je Šapić.

Kako je pojasnio, “Beograd plus” neće biti samo aplikacija za prevoz, već će od septembra imati i širu funkciju, pa će tako korisnici moći da putem nje imaju uvid i u “Beogradsku karticu”, sa svim prednostima koje je Grad obezbedio za njih.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…