Podeli vest

Gradonačelnik je istakao da se nada da su sva gradska preduzeća, ustanove i čitav gradski aparat bili na visini svog zadatka, te da su mentori bili velika pomoć u savladavanju budućeg posla.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

 Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas u Starom dvoru svečanoj dodeli diploma studentima povodom završetka Univerzitetske radne prakse “Bg praksa 2022” i tom prilikom izrazio nadu da će ti mladi i uspešni ljudi sutra preuzeti najvažnija i najodgovornija mesta u prestonici.

“Ovaj program može da vam pomogne kao praktično iskustvo iz oblasti za koju se obrazujete i pripremate. Razmotrićemo da li postoji mogućnost da još veći broj studenata bude uključen u rad gradskih preduzeća, ustanova kulture i drugih institucija grada”, rekao je Šapić.

Naveo je da je posle završetka studiranja najteži taj početak dok mlad čovek ne ovlada i praktičnim veštinama i dodao da bi ova praksa trebalo da im pomogne u tome, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Gradonaćelnik je istakao da se nada da su sva gradska preduzeća, ustanove i čitav gradski aparat bili na visini svog zadatka, te da su mentori bili velika pomoć u savladavanju budućeg posla.

“Otvoreni smo za sve sugestije kako bi se ovaj proces prenošenja praktičnih veština na mlade generacije ubuduće još više unapredio. Što se tiče mene i Gradske uprave, vrata su vam širom otvorena”, poručio je Šapić.

Polaznicima Bg prakse poželeo je puno sreće u životu i poslu kojim se budu bavili te izrazio nadu da im je praksa u Gradu Beogradu pomogla da sutra budu uspešni.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Ðokić zahvalio je Gradu Beogradu što je prepoznao Univerzitet kao svog partnera u jednom ovakvom projektu i podsetio da se radi o kontunuiranom projektu koji traje već 11 godina.

Istakao je da je ovaj projekat veoma značajan kako za Beogradski univerzitet kao najznačajniju obrazovnu ustanovu u zemlji, tako i za Grad i njegove ustanove jer time, dodao je, pokazuju društvenu odgovornost.

“Očekujem da ćemo u narednom periodu imati više ovakvih mogućnosti, da se što više mladih po završetku školovanja uključi u ovakve projekte, da stipendije koje dobijaju za ovaj posao budu povećane i da sve to ide u prilog dobrobiti našeg grada i društva”, rekao je Ðokić.

Marina Račić, mentor iz JKP “Pogrebne usluge”, istakla je da to preduzeće u programu Bg praksa učestvuje od samog početka, te da mnogi od praktikanata sada tu i rade, dok su pojedini produžili svoje karijere u medijima ili drugim oblastima.

“U pocetku nismo bili uvereni da će biti zainteresovanih za praksu u našem preduzeću, međutim svi naši studenti su uspevali da se uklope u ovu specifičnu delatnost”, navela je Račić.

Student Geografskog fakulteta Mihajlo Radić, koji je praksu stekao u Sekretarijatu za saobraćaj, zahvalio je u ime svih polaznika na saradnji i dodao da je još na trećoj godini fakulteta imao želju da učestvuje u Bg praksi.

Prema njegovom mišljenju, Bg praksa predstavlja savršenu priliku za studente završnih godina.

“Posao u struci je nešto čemu svi težimo i zato mislim da je ovo iskustvo korak u pravom smeru i odlična osnova za dalju nadogradnju”, rekao je Radić.

Naveo je da je, iako je praktikant, bio uključen u sve tekuće projekte sektora, te da je mogao da uči i predloži svoje ideje.

“Kao rezultat posvećenog rada, nekoliko dana pred kraj prakse usledila je ponuda za zaposlenje koju sam za zadovoljstvom prihvatio, spreman da opravdam ukazano poverenje”, kazao je Radić, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: