Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas u Starom dvoru sa ambasadorom Venecuele Dimasom Alvarengom o bratimljenju Begograda i Karakasa, kao i lokacijama za postavljanje spomenika Nikole Tesle i Simona Bolivara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO

Šapić i Alvarenga sastali su se povodom predstojeće posete ministra spoljnih poslova te južnoameričke države Srbiji, planirane za 14. i 15. jul.

“Tokom sastanka bilo je reči o potpisivanju Sporazuma o bratimljenju glavnih gradova Srbije i Venecuele – Beograda i Karakasa, određivanju lokacije za postavljanje spomenika revolucionaru Simonu Bolivaru, kao i o postavljanju spomenika Nikoli Tesli u glavnom gradu Venecuele”, navodi Beoinfo.

Beograd nema uspostavljenu saradnju sa gradovima iz Venecuele, ali mogućnosti za saradnju postoje, i to u oblastima poljoprivrede, prerađivačke industrije, energetike, obrazovanja i turizma, navodi Beoinfo.

Zvanični diplomatski odnosi Srbije i Venecuele uspostavljeni su 1951. godine, ali diplomatske veze traju više od 140 godina.

Odnose Srbije i Venecuele karakteriše dugogodišnja saradnja zasnovana na principima uzajamnog uvažavanja i poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta država i međunarodnog prava.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: