Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prihvatio je predlog opozicije, koji je stigao u Skupštinu grada, a tiče se udaljenosti kladionica od škola.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO

Gradonacelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je prihvatio predlog opozicije, koji je stigao u Skupštinu grada, a tiče se udaljenosti kladionica od škola.

Grad će od svih škola, tražiti podatke o kladionicama koje su im preblizu, pa će od Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija zatražiti njihovo zatvaranje, što bi mogloda bude već u septembru, poručio je Šapić, a saopštila Gradska uprava.

Kako se dodaje u saopštenju, Šapić je na taj način održao reč koju je dao na poslednjoj sednici gradskog parlamenta da je spreman da prihvati svaki dobar i konstruktivan predlog opozicije.

Šapić je podsetio da je pre deceniju, kao zamenik gradonačelnika, baš on radio na tom problemu, jer niko nije bio spreman da ga se lati.

“Apsolutno prihvatam njihov predlog da pošaljemo zahtev svim školama i da dobijemo spisak kladionica koje su suprotno zakonu bliže školama nego što je predviđeno”, rekao je Šapić.

Dodao je da će biti upućen zahtev Ministarstvu finansija, odnosno Upravi za igre na sreću, da sve kladionice koje se nalaze na nepropisnoj udaljenosti od škola budu zatvorene, kao što je to bio slučaj pre više od 10 godina, kada je on bio pomoćnik gradonačelnika.

Šapić je naveo i da će nova gradska vlast pokazati da je moguće sarađivati i da će svaki dobar predlog prihvatiti, te da nada da će predlog u vezi sa školama i kladionicama biti brzo i realizovan.

On je pozvao opoziciju da, ako ima spisak kladionica nepropisno udaljenih od škola, to pošalje Skupštini grada, koji će biti dopunjen onim što škole budu poslale.

“Kontrola i izlazak na teren mogli bi da se obave tokom jula i avgusta, te da od septembra počne i zatvaranje nepropisno udaljenih kladionica”, zaključio je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: