Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas izgradnju podvožnjaka ispod železničkog koridora koja će povezati dve strane Bulevara umetnosti, i tom prilikom rekao je javna nabavka konačno završena, ta da su gradske službe već krenule polako da raskrčuju teren.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ Srpska napredna stranka

Šapić je prilikom obilaska mesta na kom će podvožnjak biti izgrađen istakao da će ovo biti jedna od najvažnijih saobraćajnica Novog Beograda i značajno će da rastereti automobilski saobraćaj koji je sada preopterećen.

“Očekujemo da ćemo tokom narednih dana dobiti izvođača. Vrednost radova je 980 miliona dinara, to su izuzetno skupi i kompleksni radovi. Morate da obezbedite da voz koji prolazi iznad može nesmetano da funkcioniše”, naveo je Šapić.

On je naveo da to čini izgradnju težom, nego što bi bila pre nekoliko godina, kada na tom mestu nije bilo pruge za brzi voz.
Započinjanje radova, kako je rekao Šapić, diktiraju vremenski uslovi.

“Ne možemo početi ukoliko bude hladno. Građevinska sezona je završena, ali nema veze, radićemo svakog dana koji budemo mogli da iskoristimo. Očekujemo da onog momenta kad vremenski uslovi dozvole da se radi u kontinuitetu, da je rok izvođenja nešto manji od godinu dana”, naveo je Šapić.

On je dodao da će ova saobraćajnica, koju su, kako je naglasio, njegovi prethodnici najavljivali još pre sedam godina, imati i strateški značaj.

“Suštinski će rasteretiti Omladinskih brigada i da ravnomerno rasporediti saobraćaj koji se tamo grupiše”, naveo je predsednik privremenog organa Grada Beograda.

Pored toga, kako je Šapić naglasio, za ovu saobraćajnicu je zanimljivo i to što će će ovo biti jedina ulica koja spaja dve reke.

Podvožnjak će se nalaziti u “trupu” pružnog nasipa, a projektovan je kao prolaz za drumski saobraćaj u punom profilu bulevara, sa po tri saobraćajne trake, širinom oko 40 metara i visinom ne manjom od 4.75 metara. On se projektovao tako da bude kompatibilan sa strategijom razvoja i mogućnošću gradnje dodatnih koloseka na ovom delu železničkog čvora.

U dugoročnim planovima, krak železničkog čvora na Novom Beogradu biće proširen na četiri koloseka, sa nova dva vijadukta iznad Ulice Omladinskih brigada i dalje ka proširenom tunelu “Bežanijska kosa”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ