Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas Savsko šetalište i poručio da se nastavlja intenzivno uklanjanje nelegalno postavljenih splavova, posle čega će biti uređeno i samo šetalište.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO


Šapić je rekao tada više neće moći da kažu da je najlepše šetalište u Beogradu ono kod Beograda na vodi, već upravo Savsko šetalište.

“Pre dva meseca sam bio ovde i tada sam najavio da krećemo u intenzivno uklanjanje splavova ili plutajućih objekata. Od tada smo ih uklonili 39. Konačno vidimo reku i ovde možemo da vidimo kako će za koji mesec izgledati Savsko šetalište odnosno kako je izgledalo nekada kada nije bilo 103 objekta, koja su ovde nikla poslednjih 30 godina”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, projekat uređenja čitavog šetališta je završen, ali je odlučeno da se prvo završi čišćenje Savskog priobalja i postavljanje 28 splavova na mestima koja su izlicitirana sa svim priključcima za vodu i struju, svim standardima koja treba da ispunjavaju, prečišćivačima otpadnih voda kao i da se napravi standardizacija čitavog ovog poteza, navodi se u saopštenju.

FOTO TANJUG/ BEOINFO


“Moja ideja je da to mi radimo i održavamo, a da vlasnici splavova plaćaju Infostanu tu vrstu usluge kao što se plaća svuda. I stvarno sam potpuno siguran da ćemo konačno ovo da sredimo i da će se uvesti red u ovo šetalište. Ovde ni jedan splav neće raditi posle ponoći što znači da muzika neće ugrožavati stanovnike novobeogradskih blokova. Što se mene tiče, ja od ovoga odustati neću, iako čujem da vlasnike splavova mnogi savetuju da izdrže do posle izbora i da će se sve vratiti na staro. Ukoliko ipak budem imao priliku da nastavim da vodim grad i posle 17. decembra, onda mogu stopostotno da računaju da njih u ovom obliku više neće biti bez obzira na sva obećanja i garancije koje dobijaju od nekih ljudi”,naglasio je on.

U saopštenju se dodaje da je Šapić podsetio da je pre dvadesetak dana urađena i licitacija za drugi deo obala od Brankovog mosta ka Dunavu.

“Tamo ćemo sve da očistimo od Brankovog mosta do ušća, a splavovi će se nalaziti preko puta Ratnog ostrva. Tamo će postojati mogućnost da držite noćni klub i diskoteku, ali koji će biti propisno izolovani. Ostalo još 17 neizlicitarnih mesta i to ćemo sproveti za nekih mesec dana. Ovde na Savskom šetalištu sklonili smo 39 splavova, a uklanjamo još 35 plutajućih objekata”, istakao je on.

FOTO TANJUG/ BEOINFO


Šapić je rekao da je danas došao ovde da potvrdi ono što je najavio pre dva meseca.
“Mi nastavljamo sa uklanjanjem splavova, Savsko šetalište čeka uređenje. To je milionski projekat i duboko verujem, a imam pravo da budem subjektivan, da će, kada ovo budemo završili, Savsko šetalište biti najlepše šetalište u srpskoj prestonici”, zaključio je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: