Podeli vest

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas park Ušće i najavio da se od Brankovog mosta do ušća Save u Dunav više neće nalaziti nijedan plovni objekat, saopštio je Beoinfo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO

“Sa ovog mesta, sa kojeg se najlepše vidi Kalemegdanska tvrđava, odnosno od Brankovog mosta do ušća, neće se više nalaziti nijedan splav. Za preostalih 17 lokacija biće raspisana nova licitacija u naredne dve do tri sedmice, a u skladu sa zakonskim rokom. Verujem da će i te lokacije biti izlicitirane, kao što je urađeno za 35 lokacija na ovom potezu”, rekao je Šapić.

On je podsetio da je prethodno na Savskom šetalištu izlicitirano 28 lokacija, dok je od Brankovog mosta do Zemunskog keja predviđena 51 lokacija za plovne objekte.
Šapić je rekao da im je cilj da park Ušće, koji se nalazi na najlepšoj lokaciji, obogate sadržajem koji će privući mnogo veći broj naših sugrađana, a primarno je da se uklone nelegalni plutajući objekti.

Kako je rekao, rešenja o uklanjanju, a u nekim slučajevima i rešenja o izvršenju su već podeljena, što ih, u pravno-formalnom smislu više ne sprečava da započnu uklanjanja.
“Na Savskom šetalištu do danas uklonjeno je 38 plovnih objekata, dok je za uklanjanje ostalo 37. Uz sve muke i probleme završićemo posao kako smo i naumili i konačno srediti obale reka. Imaćemo splavove koji su uređeni, unificirani i čisti, sa prečišćivačima otpadnih voda i sa kontrolisanom bukom”, poručio je Šapić.

Kada je reč o daljem uređenju parka Ušće, Šapić je istakao da u blizini Muzeja savremene umetnosti treba da se gradi i Prirodnjački muzej.

“Za izgradnju skejt-parka, za koji sam obećao da ćemo izgraditi u toku ovog mandata, i dalje čekamo projekat od njihove krovne organizacije, Skejtbord saveza. Želja nam je da napravimo teren koji će ispunjavati uslove za održavanje evropskih i svetskih takmičenja u toj disciplini. Za sada imamo idejno rešenje i čekamo detaljan projekat kako bismo budući skejt-park, koji će biti jedinstven u ovom delu Evrope, uklopili u ambijent parka Ušće”, najavio je Šapić.

Podsetio da je u parku Ušće u planu i postavka panoramskog točka, za koji je usvojeno plansko rešenje, s tim da treba da se odabere adekvatna lokacija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…