Podeli vest

Predsednik Privremenog organa Grada Beogada Aleksandar Šapić izjavio je danas da će konsotutivna sednica Skupštine grada biti održana u nedelju, 3. marta, do 12. sati, kada ističe zakonski rok, a da će do tada koalicija “Beograd ne sme da stane” zauzeti konačan stav i obavestiti javnost šta su odlučili.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Pre početka konstitutivne sednice Skupštine Beograda Šapić je rekao da će predsedavajući Toma Fila sednicu nodložiti za dva dana.
“Fila će ovu Skupštinu odložiti na dva dana, do 3. marta kada je poslednji rok za njeno konstituisanje i naši odbornici će se tamo neće pojaviti da bi on onda imao osnova da je odloži do tog datuma”, rekao je Šapić.


Dodao je da se u međuvremenu dosta toga promenilo zbog čega su se odlučili da odlože sednicu na još dva dana i dali konačan i zajednički stav, kao i stavili sve na sto.
“Kada smo 19. februara prvu zakazanu sednicu Skupštine odložili, zbog specifičnosti situacije i ovog momenta i dešavanja na političkoj sceni u Beogradu i odlučili da formiramo tu vrstu legitimiteta, ali i da sačekamo da vidimo da li ćemo to uspeti, pre svega s gospodinom Nestorovićem, koga smo smatrali legitimnim i kredibilnim, iz prostor razloga, jer su tada svi njegovi saborci iz pokreta stajali uz njega”, rekao je Šapić.


On je rekao da će Fila zakazati sednicu Skupštine grada 3. marta do 12 sati kada ističe rok.
“Mi ćemo svakako do te nedelje zauzeti naš konačan stav i obavestiti javnost šta smo odlučili”, poručio je Šapić.


Rekao da je očigledno da je poslednji izveštaj ODIHR-a iziritirao deo opozicije, i očigledno da neće da se pomire sa nekim stvarima, kao i da su spremni na daleko ozbiljnije konsekvence.
“Mi to moramo da sprečimo. Ne smemo da dozvolimo urušavanje države i ustavno – pravnog poretka, rušenje na ulicama, jer ako budemo to tek tako dozvolili, prihvatili njihov standard da svako posle svakih izbora ko je nezadovoljan ide na ulicu i da se tuče, obračunava na taj način, ulazimo u anarhističko društvo i onda nam nema spasa”, rekao je Šapić.


On je poručio da će uraditi sve da i Beograđani i svi građani ove zemlje budu spokojni.
“I u skladu sa tim ćemo doneti odluku u naredna dva dana, a kakva god ona bude bila, nakon toga svakako nećemo dozvoliti, ili ćem barem učiniti sve, ti scenariji koji se najavljuju rasturanja, uništavanja, sprečavanja zaista su nedopustivi”, rekao je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: