Podeli vest

Sapić je dodao da je donošenje odluke o odlaganju grejne sezone pokušao da objasni javnosti i da se, kako je rekao, nije skrivao ni iza Gradskog veća ni iza Štaba za vanredne situacije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO/ARHIVA

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je odluka o odlaganju grejne sezone dobar, racionalan i domaćinski potez.

“Imamo informacije da će toplo vreme biti još ovih nekoliko dana, 31. oktobra ćemo ući u tople probe i od 1. novembra će da krene grejanje”, rekao je Šapić na sednici gradskog parlamenta i podsetio da kada je spoljna temperatura iznad 15, 16 stepeni, grejanje se u tom slučaju samo blokira.

Sapić je dodao da je donošenje odluke o odlaganju grejne sezone pokušao da objasni javnosti i da se, kako je rekao, nije skrivao ni iza Gradskog veća ni iza Štaba za vanredne situacije.

Naveo je da trenutno cena energenata u Srbiji praktično nije porasla, naročito ne grejanja, gasa, a da se u čitavom svetu dešavaju protesti zbog skoka cene energenata koje su, dodao je, potpuno nekontrolisane zbog rata u Ukrajini.

Kod nas se to, dodao je, nije desilo, jer država pokušava na sve načine raznim subvencijama da rastereti građane.

“Upravo iz tog razloga, koristeći ovo toplo vreme, juče je bilo između 28 i 30 stepeni, pokušali smo da nađemo najmanje loše rešenje, a to je da pomerimo za 15 dana početak grejne sezone kako bi uspeli da novac koji ćemo tu da uštedimo mogli kasnije da upotrebimo ukoliko dođe do neplaniranog poremećaja na tržištu i skoka energenata”, rekao je Šapić i zaključio:

“Da bi imali neku vrstu kredita pokušali smo da u ovih 15 dana malo uštedimo, jer je zaista toplo i zaista je moglo da se prođe tih 15 dana bez grejanja. Da li bi bilo sjajno da smo ga pustili? Bilo bi sjajno, otvarali bismo prozor kad je vruće, išlo bi grejanje, ali bi time ugrozili kućni budžet svake porodice sutra, jer bi došli možda u situaciju da mora da nam skoči cena grejanja u toku sezone”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: