Podeli vest

U vozilima javnog prevoza u Beogradu u toku je postavljanje uređaja za plaćanje karata putem platnih kartica, izjavio je danas gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO

Gradonačelnik je Tanjugu kazao da je do sada postavljeno više od 400 uređaja, a da će u narednom periodu u 1.000 autobusa na najfrekventnijim linijama javnog prevoza postojati mogućnost kupovine karte putem platne kartice.

Šapić je naveo da je plan da aparati za plaćanje putem platnih kartica budu postavljeni u svim vozilima javnog prevoza u Beogradu.

“Putnici nemaju nikakav kontakt sa vozačem, a uređaji su postavljeni iza ili pored njega, u zavisnosti od tipa vozila. Putnici na uređaju biraju željenu kartu i zonu, a po izvršenom plaćanju karticom dobijaju papirnu kartu koju otcepljuju”, objasnio je gradonačelnik.

On je napomenuo da se kartica prinosi na označeni narandžasti deo uređaja, a ne na displej.

Prema rečima gradonačelnika, uređaji su prilagođeni i turistima, jer na njima postoji opcija da se procedura kupovine karte izvrši i na engleskom jeziku.

Šapić naglašava da u ovom trenutku ne postoji jednostavniji i praktičniji sistem nego što danas ima Grad Beograd, te su se mnogi gradovi, ne samo iz Srbije nego i iz Evrope, javili sa željom da preuzmu iskustva Beograda.

Kako podseća, pored kupovine putem SMS porukama, putnici kartu za gradski prevoz mogu kupiti i putem aplikacije “Beograd plus”, na više od 600 trafika koje se nalaze u blizini stajališta širom Beograda, kao i na prodajnim mestima JKP “Naplata prevozne usluge”.

“Nova aplikacija ima mogućnost plaćanja karte za razliku od prethodne, a u narednom periodu u svim vozilima javnog prevoza biće postavljeni uređaji putem kojih će biti moguće plaćanje karte svim platnim karticama” , kazao je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: