Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je novi sistem naplate u javnom prevozu “Beograd plus”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

ŠAPIĆ
FOTO TANJUG/ BEOINFO/ SLUŽBA ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA/ARHIVA

Gradonačelnik Beograda je istakao da je novi sistem definitivno jeftinija varijanta naplate prevoza,.

On je dodao da će se efikasnost će se vremenom pokazati.

“Ovo će svakako biti neka vrsta vraćanja poverenja građana gradu Beogradu. Najvažnije je da smo posle 12 godina vratili potpunu kontrolu u ruke Grada i države Srbije. Beograđani će sad znati gde njihove pare idu”, naglasio je gradonačelnik, prenosi Prva Tv.

Kako je kazao, za par meseci će se napraviti prvi skrining i videće se koji su to prvi rezultati novog sistema.

“Sada imamo SMS sistem koji je jednostavan i sada je omogućio da možemo da krenemo sa novim sistemom. Imamo samo 4 praktične karte, od vremenske preko dnevne, nedeljne i mesečne”, dodao je Šapić.

Rekao je da će do kraja vikenda biti na svim autobuskim stajalištima, ali i autobusima zalepljeno tačno koja je zona i kako da izaberete kartu.

“Aplikacija nije gotova jer je fizički nemoguće da od 13. aprila raskidamo ugovor, od 26. maja do danas nije dovoljno vremena prošlo. Prevoz je besplatan i do 19 godina. Od 1. septembra, kod osnovaca se zna, a kod srednjoškolaca ćemo im napraviti besplatne karte za javni prevoz. Dobiće kartu u kojoj završava 4. razred i do tada ona važi i od sada ćemo izdavati dozvole kako se upišu u školu”, rekao je Šapić.

Besplatan prevoz imaće i građani stariji od 65 godina, a sve informacije u vezi novog sistema gradskog prevoza u Beogradu saznajte u videu u nastavku teksta.

Novi sistem “Beograd plus” Špić je juče predstavio i na konferenciji za medije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…