Podeli vest

Odluka o besplatnim udžbenicima za osnovce i srednjoškolce nije bila nimalo laka, nije bilo lako naći novac, bili smo napadani sa svih strana, ubeđivani da to nećemo moći da sprovedemo, a besprekorno smo sve sproveli, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Dodao je da na sistem i mehanizam distribucije i raspodele udžbenika Grad Beograd, međutim, nije mogao da utiče.

”Najveći broj škola uspeo je da raspodeli udžbenike, ukoliko negde bude kasnila isporuka siguran sam da će to biti obavljeno u roku od nekoliko dana”, naglasio je Šapić gostujući u Beogradskoj hronici, i dodao da su ova i druge odluke koje je donosio Grad dovođene u pitanje sve dok nisu došle na izvršenje. Kako je rekao, Beograd je mnogo toga obezbedio svojim građanima iz budžeta, i u centru politike Grada na čijem se čelu nalazi, je briga o ljudima.

”Radimo rebalans budžeta u septembru i ponovo raspoređujemo sredstva. Sve ozbiljne kompanije, pa i Gradska uprava, tako i treba da funkcionišu. Sredstva koja nisu utrošena prebacuju se na druge pozicije, rade se preseci i nećemo da dozvolimo da sredstva ostanu neiskorišćena, a da imamo problem na drugom mestu. Pokušaćemo da sprovedemo još mera koje će ići u pravcu brige o ljudima, jer je servis koji Grad treba da pruža u tom pravcu jednako važan kao i velike infrastrukturne stvari. Pokušavamo da nijedna strana, svakodnevni život, ali i kapitali projekti napreduju”, istakao je Šapić. Za godinu i po dana, dodao je Šapić, nije bilo lako ispuniti sva očekivanja ljudi, a ne ugroziti veliki sistem kao što je Grad Beograd.

”U septembru ću izaći sa svim egzaktnim podacima o celom sistemu naplate karata, uslugama koje nisu postojale, a danas postoje, kako autobusi izgledaju, ali i tome šta smo uradili za šest meseci i šta planiramo da uradimo. Promene u javnom prvozu koje su se desile i koje će ljudi tek da osete su velike, samo zlonamerni će reći da danas javni prevoz nije bolji. Vozila su čistija, radi veći broj klima u vozilima nego ranije, a spremamo se i za nabavku novih autobusa i tramvaja. Nastavićemo da oporavljamo naš vozni park. Ideja nam je da u roku dve do tri godine imamo jedan od najboljih sistema javnog prevoza u ovom delu Evrope”, rekao je gradonačelnik, saopštio je Beoinfo.

Govoreći o radu splavova na Savskom šetalištu, Šapić je rekao Grad Beograd neće odustati od uvođenja reda u toj oblasti, da ima opstrukcija, ali da Beograđani zaslužuju da žive u civilizovanom gradu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: