Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić poručio je danas da su “BG praksa” i saradnja Grada i Beogradskog univerziteta na neki način postali brend Beograda, koji se sprovodi već 12 godina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Naglasio je da uvek treba biti otvoren ka mladima ljudima i da će grad i u budućnosti nastaviti da im pruža podršku.

Šapić je na ceremoniji upriličenoj povodom uspešno završenog programa “BG praksa” istakao da nema ničega lepšeg od toga kada studenti nakon stečenog znanja dobiju priliku da to znanje primene u praksi.

“Želimo vam puno sreće u vašem daljem radu i životima. Nadamo se da smo mi ispunili neka vaša očekivanja”, rekao je Šapić polaznicima univerzitetske radne prakse na svečanom prijemu u zgradi Starog dvora.

Prisutnima se obratila i studentkinja Pravnog fakulteta koja je podelila svoje iskustvo sa prakse u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu.

“Praksa je zaista ispunila moja očekivanja i bila je u skladu sa mojim interesovanjima. Kao studentkinja Pravnog fakulteta imala sam mnoštvo ponuda za praksu, ali mi je drago što sam baš ovu izabrala”, rekla je ona.

U okviru programa “BG praksa” tokom ovog leta na više 110 studenata master studija imalo je priliku da obavi tromesečnu radnu praksu, uz obezbeđenu novčanu nadoknadu.

Program se realizuje od 2010. godine zahvaljujući uspešnoj saradnji Univerziteta u Beogradu i Grada Beograda, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu, profesor dr Dejan Filipović, istakao je da je ovaj univerzitet razvio model BG prakse u nastojanju da ostvari što veću saradnju sa lokalnom samoupravom.

“BG praksa je projekat koji smo prvi put započeli 2010. godine. Do sada je kroz nju prošlo 2.100 studenata, a jedan deo studenata se i zaposlio u opštinskim i organima Gradske uprave, komunalnim preduzećima i ustanovama kulture. Svrha programa je da studenti steknu praktična znanja i veštine, kao i radno iskustvo koje nemaju tokom akademske karijere”, rekao je prorektor Filipović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: