Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić uručio je danas nagrade najboljim učenicima generacije beogradskih osnovnih i srednjih škola za školsku 2023/2024. godinu i tom prilikom poručio đacima da će oni u budućnost pronositi ime Beograda i Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Moja je privilegija i zadovoljstvo, što sam danas u vašem prisustvu, jer sutra ćete vi biti i veliki umetnici, naučnici, biznismeni, sportisti i pronosićete ime i ovog grada i zemlje”, rekao je Šapić na svečanom prijemu u Starom dvoru. Čestitao je učenicima, kako je rekao, najboljim među najboljima, a njihovim roditeljima je odao priznanje na vaspitanju dece.

“U uspehu vaše dece ste vi utkani najviše. Uspeh svakog čoveka se daleko više meri kroz uspeh njihove dece, nego njih samih”, poručio je Šapić. On je ocenio da roditelji ovakve dece zaslužuju posebno mesto u društvu, jer su, kako kaže, uspeli da vaspitaju pristojnu decu i zahvalio im je na tome.

“Sutra će vaša deca da odlučuju sudbini neke druge dece”, izjavio je Šapić. Najbolji učenici beogradskih osnovnih škola dobili su tablete, dok su najbolji učenici srednjih škola dobili laptopove, a svima je uručena knjiga “Srpsko kulturno blago”. Pored Šapića, nagrade je uručila i gradska sekretarka za obrazovanje Aleksandra Čamagić. U okviru događaja, učenici muzičkih škola izveli su numere iz etno muzike i nastupili su na harmonici. (Kraj) kne/lol


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: