Podeli vest

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas s delegacijom kineske provincije Šandong sa kojom je razgovarao o mogućem širenju saradnje, jer su kineski investitori zainteresovani za ulaganje u projekte u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA (HO)

Delegaciju je predvodio zamenik generalnog direktora spoljnih poslova Vlade provincije Šandonga, Lin Haibin, a u delegaciji su bili i predstavnici kompanije “Čajna Šandong”, s kojom Grad Beograd ima potpisan ugovor o javno-privatnom partnerstvu za izgradnju podzemnih garaža u našoj prestonici, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tom prilikom je dogovoreno da se poveća broj međusobnih poseta na najvišem nivou, kako bi se precizirale oblasti saradnje.

Navodi se da su kineske kompanije značajni partneri u velikim infrastrukturnim projektima širom Srbije, što je rezultat izuzetno kvalitetnih odnosa između dve zemlje.

Na sastanku su, pored infrastrukture, istaknuti kao važni i projekti u oblasti kulture, obrazovanja, sporta i razmene studenata.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećem nastavku radova na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici, koja će, kako je planirano, imati 284 parking-mesta.

U skladu s ugovorom o javno-privatnom partnerstvu, kineska investicija iznosi oko sedam miliona evra, tako da novac neće biti izdvajan iz gradskog budžeta.

Reč je o jednoj od četiri podzemne garaže koje su predviđene da ih u Beogradu gradi kineski investitor i koje će umnogome umanjiti problem nedostajućih parking-mesta u centru grada.

Gosti iz Kine pozvali su Šapića da u oktobru poseti glavni grad provincije i bude počasni gost na Forumu lokalnih lidera iz zemalja koje sarađuju sa Kinom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: