Podeli vest

Beograd danas slavi Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu – dan kada je pre 78 godina završena Beogradska operacija, kojom je okončana okupacija glavnog grada duga 1.287 dana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

subnor
FOTO TANJUG/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA/

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas sa delegacijom SUBNOR-a Beograda, povodom obeležavanja 78. godišnjice oslobodenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Šapić je, u razgovoru u Starom dvoru, istakao da je antifašizam osnova koja treba da nas spoji i koja, pre svega, predstavlja ljubav prema sopstvenom narodu.

“Tradicija antifašističke borbe, slobode i ljudskog dostojanstva u celoj Evropi čuva se kao najveće blago. Protiv zla zvanog fašizam moramo se stalno boriti nezaboravljanjem, podsećanjem i učenjem novih generacija o vrednostima antifašističke borbe”, ,rekao je Šapić, a saopštila Gradska uprava.

On je naveo i da je saradnja Grada sa SUBNOR-om u proteklom periodu bila dobra, te da će Grad do kraja godine, s obzirom na energetsku situaciju, naći način da pomogne u radu toj organizaciji.

Predsednik SUBNOR-a Beograda Boro Ercegovac čestitao je gradonačelniku 20. oktobar, Dan oslobodenja Beograda u Drugom svetskom ratu, i poručio da će nastaviti saradnju sa Gradom, pre svega sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i pojedinim opštinama.

Beograd danas slavi Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu – dan kada je pre 78 godina završena Beogradska operacija, kojom je okončana okupacija glavnog grada duga 1.287 dana.

U glavnom gradu danas počinje i manifestacija “Dani slobode 2022”, niz

kulturno-umetnickih dogadaja koji će trajati od danas do 1. novembra, čime se obeležavaju dani oslobodenja Beograda u Prvom i Drugom svetskom ratu – 1. novembar 1918. i 20. oktobar 1944. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: