Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da su sve raspoložive ekipe javnih komunalnih preduzeća Beograda od samog početka oluje bile na terenu, kao i da trenutno aktivno rade na sanaciji štete, koja će, kako je naveo, trajati od sedam do 10 dana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO/ARHIVA

“Beograd je pogodila jedna od najjačih oluja do sada. Sve raspoložive ekipe javnih komunalnih preduzeća Beograda od sinoć su na terenu, stotine radnika i desetine vozila, i reaguju u cilju smanjenja negativnih efekata ove ekstremne pojave. Sinoć je prvi prioritet bio da se saobraćajnice učine prohodnim, kao i da se otkloni svaka neposredna opasnost po građane”, rekao je Šapić, saopštio je Beoinfo.

On je naveo da je u Beogradu sinoć pao veliki broj stabala, nestala je struja u pojedinim delovima grada, pala dva krana na Novom Beogradu, padali delovi krovova i fasada, leteli predmeti sa terasa, usled čega je nekoliko lica zadobilo lakše telesne povrede.

“Ovo je prirodna katastrofa na koju je nemoguće uticati. Sekreterijat za vanredne situacije Grada Beograda, u saradnji sa republičkim službama koordiniše radom svih ekipa na terenu, koje od sinoć reguju na više stotina prijava građana. Paralelno sa ovim aktivnostima radi se i na proceni ukupne štete koju je ova vremenska nepogoda nanela Beogradu”, istakao je gradonačelnik.

Kako je naveo, hiljade stabala je oštećeno, a sanacije svega nastalog usled ove vandredne vremenske nepogode trajaće sigurno narednih sedam do deset dana.

On je zahvalio radnicima službi koji su imali besanu noć i koji i u ovim trenucima rade na sanaciji štete. Takođe, Šapič je uputio apel svim građanima Beograda.

“Molim sve naše sugrađane da pri sličnim vremenskim nepodogama maksimalno smanje svoje aktivnosti, da se prilagodimo novonastalim okolnostima i time što više sačuvamo ljudske živote”, poručio je Šapić.

Grad Beograd, Srbiju i region pogodila je sinoć superćelijska oluja, izuzetno razorna i retka pojava sa vetrom orkanske jačine od preko 110 kilometara na sat kao i udarima od preko 150 kilometara na sat.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: